Finom, könnyű. Mármint elkészíteni, bár nincs hamarjában kész...
Köll hozzá:
- Fél-egy kiló savanyú káposzta,
- fiatal csirke húsa, ki mit szeret alapon, hasznos az, ha van rajt' némi háj,
- 'szárnyas' fűszerkeverék,
- tepsi&alufólia (de jó lehet a megfelelő méretű kotla is - persze fedővel együtt).
A káposztát át kell mosni, bele kell teríteni a tepsi aljába. Vaj, zsír, meg ilyen vackok nem kellenek alá. A csirkehúsba alaposan bele kell dörzsölni a fűszerkeveréket, s az emigyen elkékített húst rádobáljuk a káposzta tetejére. Mindezt lefedjük alufóliával, s bedobjuk a sütőbe. Mivel nálunk nincs hőmérős-termosztátos-sziperhuper sütő, így a hőfokot és a sütési időt az olvasó fantáziájára bízom. Amikor a hús már majdnem kész, akkor lekapjuk róla a fóliát, és pirosra sütjük. Krumpli, rizs, kenyér... Szóval valami kelletik mellé. Ízlés szerint. Jó étvágyat.
Utolsó kommentek