És éssel nem kezdünk mondatot. És? Egy kicsinyke desznyóhús, egy kevés só, egy csipet fokhagyma, egy marék paprika, két marék kömény, sok-sok kurvaanyázódás után megszületett a nagy mű: a grillkolbász. Ami nem olyan, mint a sertésbélbe töltött vastagabb verzió, ami (némi túlzással) kívül fekete, belül pedig nyers szokott lenni... Ami nem fogyott el ma ebédre, azt levákuumoztam, majd bekerült az örök fagy birodalmába. De azért raktam félre holnapra is.
És ismét a mai napról
2022.02.19. 23:52 szivar
5 komment
Címkék: kolbász evvan keletkezett
A bejegyzés trackback címe:
https://szivarosfrici.blog.hu/api/trackback/id/tr5817661532
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
kocsmagomba 2022.02.23. 16:52:59
Hogy becézed a gépet?
Lajka? Mint az űrkutya.
Vagy.
L.A. Ica
Icuska Los Angelesből?
:)
Lajka? Mint az űrkutya.
Vagy.
L.A. Ica
Icuska Los Angelesből?
:)
szivar 2022.02.23. 18:14:29
@kocsmagomba: Nem fogod elhinni, darálva vettem a húst a hentesnél. :P
Viszont a töltésről nem szívesen nyilatkozom, mert szoptam mint a torkosborz. Először is, nem tudtam beszerezni a megfelelő adaptert a töltéshez. Ezt helyettesítettem egy méretre szabott műanyag tölcsérrel. Másodsoron a töltőadapterhez mellékelt betét pont annyira ment bele a tölcsérbe, hogy még a levegőt sem lehetett átfújni rajta. Így valami süteményes rosszindulatot raktam bele, ami túl hamar eldugult a rostoktól (aka.: mócsing)... Szóval nem ripsz-ropsz lett készen a mű.
Ízre nem rossz, de ha legközelebb ilyesmi gyártására adom a fejem, akkor vissza kell vennem a sóból, mert nem lett belekalkulálva az, hogy sütés közben sok zsír és nedvesség távozik a matériából - így egy kissé sósabb lett a kelleténél...
Gépeket nem szoktam becézni, akármennyire is jól szív, azért csak nem nevezem el Icának. :D "Nem kell többet kirázni vagy kivernie! Erika majd kiszívja! Az Erika porszívól az világmárka!"
Viszont a töltésről nem szívesen nyilatkozom, mert szoptam mint a torkosborz. Először is, nem tudtam beszerezni a megfelelő adaptert a töltéshez. Ezt helyettesítettem egy méretre szabott műanyag tölcsérrel. Másodsoron a töltőadapterhez mellékelt betét pont annyira ment bele a tölcsérbe, hogy még a levegőt sem lehetett átfújni rajta. Így valami süteményes rosszindulatot raktam bele, ami túl hamar eldugult a rostoktól (aka.: mócsing)... Szóval nem ripsz-ropsz lett készen a mű.
Ízre nem rossz, de ha legközelebb ilyesmi gyártására adom a fejem, akkor vissza kell vennem a sóból, mert nem lett belekalkulálva az, hogy sütés közben sok zsír és nedvesség távozik a matériából - így egy kissé sósabb lett a kelleténél...
Gépeket nem szoktam becézni, akármennyire is jól szív, azért csak nem nevezem el Icának. :D "Nem kell többet kirázni vagy kivernie! Erika majd kiszívja! Az Erika porszívól az világmárka!"
kocsmagomba 2022.02.23. 20:10:34
www.urbanlegends.hu/2015/04/ne-verje-ki-ne-razza-ki-erikaval-szivassa-ki/
Másik: a só különleges jószág.
Én különbséget teszek a friss fogyasztásra szánt kolbász és a tartósítani való, értsd, fagyasztóba vagy füstölni szánt kolbász között.
A frissbe 1-1,2 dkg só megy 1 kilóhoz, a másikba 2-2,5 dkg is elfér, sőt igényli, de azt frissen iszonyat lenne megenni.
Nyilván egyszerre csinálom, a frissnek valót kitöltöm, utána fűszerezem a füstölni valót és átkeverem újra. Magam kárán tanultam a leckét.
Másik: a só különleges jószág.
Én különbséget teszek a friss fogyasztásra szánt kolbász és a tartósítani való, értsd, fagyasztóba vagy füstölni szánt kolbász között.
A frissbe 1-1,2 dkg só megy 1 kilóhoz, a másikba 2-2,5 dkg is elfér, sőt igényli, de azt frissen iszonyat lenne megenni.
Nyilván egyszerre csinálom, a frissnek valót kitöltöm, utána fűszerezem a füstölni valót és átkeverem újra. Magam kárán tanultam a leckét.
szivar 2022.02.25. 07:43:38
@kocsmagomba: Ha legközelebb ilyesmire vetemedek, akkor én is visszább veszem a sót, mondjuk 1,8 százalékra. Az már talán pont jó lesz.
Amúgy a tapasztalat gonosz egy tanár, mert előbb vizsgáztat és utána adja le a tananyagot... :/
Amúgy a tapasztalat gonosz egy tanár, mert előbb vizsgáztat és utána adja le a tananyagot... :/
Utolsó kommentek