Azon ételek neveztetnek részemről így, amik akkor voltak divatban, amikor semmi sem volt a boltokban. Sőt még boltok sem voltak... Viszont néha jól jöhet, olyan jeles alkalmakkor, amikor éhesek vagyunk, kevés az idő és/vagy az alapanyag. Ez is olyan reczipe leend.
Hozzávalók:
1 tojás,
fél kiló liszt,
só,
víz,
zsír,
valamilyen hagyma - vöröshagyma, vagy fokhagyma, ki mit szeret jobban,
paprika,
opcionálisan füstölt kolbász.
A lisztből, a tojásból és valamennyi vízből nokedli készül. Amíg felforr a víz, addig egy kevés zsíron megpirítjuk a kolbászkarikákat (igen, fel kell karikázni), hozzácsapjuk az apróra metélt hagymát, kettő-öt perc múlva félrehúzzuk és beleinvesztáljuk az ízlés szerint adagolt paprikát (csípős vagy csemege, ki mit szeret). A víz felforrt, belemegy a 'rántás' azután beleszaggatjuk a nokedlit. A főzővízből nem kell sajnálni a sót. Ha a nokedli megfőtt, akkor lehet tápolni. Jó étvágyat.
Elkészítési idő: negyed óra - húsz perc között valahol...
Megjegyzem, hogy a fokhagymának kevesebb ideig illik a zsíron szörcsögnie, mint a vöröshagymának - mert ha odakapatja az ember, az biza már nem lesz finom - sőt. Viszont a vöröshagymát a kolbásszal együtt is fel lehet dobni...
Utolsó kommentek