Mint minden szakmát, a pék szakmában is megjelentek a szigorítások. A vezetőség részéről nagy abajgás volt az irányban, hogy mit is lehet rozskenyérnek nevezni, meg hogy mennyire be lett szabályozva a dolog. A huszonéve befejezett tanulmányaim szerint, nekem az rémlik, hogy a rozskenyér elnevezés a minimum 60% rozsliszttel készített termékekre alkalmazható csak. A rozsos kenyérféleségekbe minimum 30% rozslisztet kell használni. Érdekes módon, pont ezen arányok kerültek most is terítékre. Amúgy a rozsliszttel nagyon ótvaros dolgozni, annyira lágyra kell keverni a tésztát, mint a takony.
Van ám nagy ijedelem a a tepertős pogácsától is, pedig ezen esetben is pont az átkosban megfogalmazottak lépnek érvénybe.
Alig várom már, hogy szabályozzák a kenyér kérdését is. Ideje lenne leszokni a porokról...
És most visszaesek az ágyba, elég kevés volt az a huszonhat óra alvás. Az influenza már csak ilyen...
Utolsó kommentek