Tegnap elugrottam a boltba lencséért, hogy legyen mit vetni. S ha már így adódott, akkor meglett az ebéd is. Mert ugye Margit ángyomék hoztak egy kis ennivalót (bár nem tudom, hogy miért), amely zacskó tartalmazott némi kolbászt (gallér mögé berakva), illetve egy kis füstölt-főtt sonkát. Hát ez utóbbi egy kissé sósra sikerült. Mondjuk jó is lett volna az zöldhagymával (elfogyott) vagy retekkel (még nagyon kicsik), de csak kenyérrel... Mivel főtt hús, így nem lehet a végtelenségig rejtegetni. Szóval ja. Ne kelljen már kidobni.
Pár gerezd fokhagymát némi zsíron megfuttattam, dobtam hozzá egy kevés lisztet, elkutyultam, hozzáraktam némi erőspaprikát, meg valamennyi édeset. Felöntöttem vízzel, beledobáltam a lébe az összemetélt sonkát, valamennyi megmosott lencsét is bele apelláltam. Ezek után ment a lébe a 'vegeta', azaz a petrezselyem, a sárgarépa, a petrezselyemzöld és a zellerzöld. Amint kóstolgattam rá kellett jönnöm arra, hogy a sót is nyugodtam elrakhatom a helyére. S mivel múlt héten pénteken sikerült készítenem pár deka csipetkét, így főztem gyorsan mellé olyat is. Egy óra alatt elkészült a kaja. Ahogy elnézegetem a mennyiségét, szerintem még kettő napig kitart. :)
Utolsó kommentek