Úgy időben vettem észre azt, hogy némelyik liszten fel van tüntetve a minősége is. Amely úgy néz ki, hogy lejárati dátum és utána a minőség. Többnyire a lisztes zacsek tetejére van nyomtatva. Tehát a minőség - amiről az egyszeri fogyasztó azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák a jelöléseket. Ez utóbbiért nem felelős senki sem, mert az sem vizsgafeladat egy péknél, hogy a 5.6 vagy 8.8 csavar kell majd valahova...
Kezdeném a leghitványabbakkal.
C1 és C2 : Állatok takarmányozására alkalmas. Továbbá lehetséges még belőle nokedlit és palacsintát is készíteni. Száraztészta (csipetke, metélt, ect.) készítésére is alkalmatlan lehet.
B2: Az ebédhez lehet belőle tésztát készíteni. A kelt tésztáknál felejtsük el bátran a használatát.
B1: Talán már kelt tésztát is lehet belőle készíteni. Használható minőség.
A2: Jó minőségű liszt, ha nincs semmi elírás, akkor szép kelttésztánk lesz belőle - ha el nem baszunk valamit.
A1: Szerintem ilyet nem fogunk találni a boltokban, mert ez már javítóliszt minőségű. Azaz egy B2-es liszttel elkeverve szebb végeredményt fogunk kapni. Sokkal szebbet.
De hogy egyik mondatomat a másikkal üssem, vettem lisztet. A1 minőségűt...
Utolsó kommentek