Vannak alapszabályok mindenhol, így már én is kezdem kialakítani a magaméit. Már ami a főzést és a sütést illeti.
1. Lehetőség szerint az összes családtag kerüljön el minket a jótanácsaival, kérdéseivel és az ötleteivel együtt. Ez a legfontosabb dolog, így nem árt nyomatékosítani mindenki számára érthető módon. Pl.: Erzsi néni, én sem szólok bele abba, hogy mennyi döglött macskát rak a savanyú káposztájába, ön se tegyen így!
2. Ha először készítünk valamit, akkor ne legyünk restek leírni a hozzávalókat, lehetőleg sorrendben. Haladóként már nem kell leírni, elég odakészíteni mindent egy bagjába, s amiből már nem kell több, az azonnal vissza kell rakni a helyére. Mindig ellenőrizzük át a valódi, vagy a képzeletbeli listánkat, akár többször is.
3. Öregember nem gyorsvonat, a főzés és a sütés meg pláne nem az. Nem szabad kapkodni, mert abból jó dolog ritkán szokott kisülni a végére. Kétszer mérj, s egyszer rakd bele. A sót azt meg pláne, mert utólag belerakni mindig könnyebb, mint kivenni belőle.
4. Amit valamiféle bevált módszer szerint készítettél eddig, azon ne változtass, ha nem muszáj.
Hát részemről ennyi a jótanácsok tömege, de ha még valakinek van valami hasznost tanácsa, ne tartsa magába,
Utolsó kommentek