Voltam bent a nagyobbik faluban, ééés vettem döglött halakat! Ma lefilézem őket, beirdalom, az egyik megy a fagyasztóba, a másik meg sok-sok vöröshagymával és sóval megy be éjszakára a hűtőbe. Holnap halleves készül. Be kell pótolni a lemaradást, így legalább három nap azt fogom enni, mert tavaly karácsony óta nem ettem rendes hallevet, hanem csak kockából és fagyasztott szmötyiből készültet - bevallom, nem ízlenek annyira.
Jó lesz ez a fűszertemető is. Sok vöröshagyma, só, édespaprika, erőspaprika. Ja, hal meg víz. Ennyike. Nem baj, ha kissé csípősebb, mint kellene, hiszen a jó halászlé olyan, mint a rossz anyós halála. Bár kívül megkönnyezi az ember, de belül azért olyan jólesően bizserget...
A volt kolléganők kérdezték anno, hogy miért filézem le, abból hogyan lesz patkó? Hát sehogyan sem lesz belőle patkó, de így nem kell válogatni az apró szálkákat, meg nem akad az ember torkán a falat. Régen ez utóbbi miatt nem szerettem a halhúst. Most már így jöhet. De nem megy kárba semmi sem, mert a többi hús az megy az alaplébe, mindenféle passzírozás meg feketemágia nélkül. Már most csorog a nyálam. Remélem nem fogom elbaszni...
Utolsó kommentek