Ezt a szégyent is megértem, pék létemre vettem egyet.Nem rossz, nem rossz, de azért nem egy kemence. Kovászol, a maradékot bekészít és elindít, a végeredmény finom. Ez volt idáig a menetrend.
Tegnapra anyám elfelejtette, hogy miféleképpen kellene is beállítani. 9-es program, fél kiló, félpiros héj, start. Fél hatkor kellett volna elindítani - merthogy addigra lett volna jó a kovász (sacc/kb), de fél ötkor a legszebb álmaimból riogatott fel, hogy gyeregyorsanazonnal, mert nem tudom a fél kilót megcsinálni (sic!). Mondom neki, hogy ráér. Nem ér rá. Kivánszorgok, azt sem tudom, hogy merre vagyok... Mérleg elő, sütőbizbasz ki, jaaa, már beleraktam mindent! Baszd meg. Be is van állítva a gép, csak a fél kilót nem tudom beállítani. He? Fél kilós sütés beállít, elindít.
Végeredményképpen lett egy sületlen kenyerünk. A faszom sem nézte, hogy anyám miket állított el a gépen. Tök jó. Ha van valami, ami bevált, finom, akkor azon valamit kurvaisten hogy állogatni kell, hogy biztosan szar legyen a végeredmény. Legyen szó itt akár levesről, vagy pörköltről, vagy bármi másról. Jelen pillanatban a kenyérről.
Utolsó kommentek