Megsanyarúsodott a káposzta. Arra az elhatározásra jutottam, hogy ennek örömére kellene készíteni egy laza töltött káposztát. A dolognak mindössze annyi szépséghibája van, hogy még a büdös életben nem készítettem ilyet. De hát jól is van ez így, majd kitalálok rá valamit. Egy biztos, töltetlen töltött káposzta lesz - mert takarcs... Az nincs itthon. Ráadásul nem is lesz, mert valamiért mindig úgy dobta ki a gép, hogy a hús már megfőtt, a káposzta szétfőtt, a takarcs meg mint a csizmatalp...
Amire emlékszem, az az, hogy kell bele káposzta, darált hús, bors, vörös- és fokhagyma, paprika (erős, fűszer, zölden egy marék erős), zsír, babérlevél. De hogy mit és milyen sorrendben... De hát mindegy is, majd csak adja magát.
[updét: a töltelék az fasza, de a káposzta... Vissza kell venni a keménymagból legközelebb. Mittomén. Szombaton?]
Utolsó kommentek