Mondhatni, hogy engem a mennyiség és a minőség nem érdekel, csak sok legyen és jó.
Nos, még nincs vége az uborkaszezonnak (csak a kaporszezonnak), így megosztanám a nagyérdeművel az idén került kovászos uborka reczipét. Remélem még nem tettem meg...
Nos, részemről akkor jó a kovászos uborka, ha még pár nap múlva is rá lehet járni a hűtőben elhelyezett kincsre. Anyám még ezidáig nem jött rá arra, hogy milyen bonyolult is az adott feladat. Részemről is csak a lustaság segített. Azt a hat kilót, amit egy napon tettem el, még nyolc nap múlva is élvezettel fogyasztottam, mert még mindig ropogós maradt. Oszt' a kilencedikre nem maradt. A mutter is rájárt.
Hozzávalók, egy öt literes üveghez:
3 kiló uborka,
öt búboz teáskanál kanál só (éppen hogy csak ne dőljön le),
kapor, illetve ki mit szeret és ki mennyit a fűszerekből,
45-55 °C hőmérsékletű víz.
Az uborka szűken, de biztosan bele kell hogy férjen a dunsztosüvegbe. Rá kell merni a sót, rábaszni tenni a kaprot, majd a jó langymeleg vízzel megönteni. A napfény nem kelletik neki közvetlenül, csak a meleg. Ebben az időben könnyedén megoldható. :) Harmadnapra kóstolható (időjárás függvénye), negyednapra bizton kész. Leöblöget az uborkalében, tányér(ok)ba belehelyez, hűtőbe be. Sokáig ropogós marad, nem úgymint eddig, hogy harmadnapra nyúlik a bele... :/
Utolsó kommentek