Hogyan lehet elbaszni a rizibizit és a rántott húst?
Hát kérem ez nagyon egyszerű. A rizibizit jó tele kell kúrni zsírral, ettől fog szinte magától csúszni, hasonlóan a zsírtól szörcsögő lángoshoz. Az sem baj, ha rakunk bele jófajta, kínai konzervgombát, lehetőleg a levével együtt. Ez adja meg azt a finom, savanyú ízt, és szagot, amit csak az ecet képes megadni egy ételnek. Csak annyit szabad párolni, hogy a gomba véletlenül se legyen ehető, akkor a legjobb, amikor még olyan az állaga, mint a cipőtalpnak. Mindezt ha összehozzuk azzal, hogy a rizs pépes, a répa főtlen és a borsó szétfőtt, akkor a legfaszább. Rakjunk még rá zsírt díszítés gyanánt. Sózni nem szabad!
A rántott húst a legegyszerűbben úgy készíthetjük el, hogy megmártjuk a forró zsírban, de az még faszább, ha hidegbe tesszük fel sülni. A lényege az az, hogy a közepének mindenféleképpen nyersnek kell maradnia, mert az úgy finom, de lehetőség szerint tocsogjon az olajtól. Ha még feketére is sikerül sütni valamelyik oldalát, az plusz pont.
Ha törik, ha szakad, akkor ezt úgy kell elkészíteni, hogy egy kisebb kozák lovashadseregnek is elég legyen, aztán meg duzzogni kell azért, hogy már megint mennyit ki kell dobni...
Mellé rakjunk ki zsíros kenyeret, italként szobahőmérsékletű étolaj, vagy ecet illik mellé.
Hát ja, anyám főz. Gyorsan összebasszuk az ennivalót, mert még meg kell majd csinálni a... A... Mit is? Ja igen! A nagy büdös lófaszt, vékonyan esti fénnyel megkenve, pácolva, bársonyozva, foncsorozva, rézzel kiverve. Az összes faszom tele van.
Utolsó kommentek